Český tvarohový trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
10 dkg máslo
2 lžíce mléko
4 lžíce cukr krupice
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
30 dkg měkký tvaroh
na ozdobu
2 lžíce cukr moučka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílek od žloutků. Ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, máslem, tvarohem, citronovou kůrou, moukou a mlékem, přidáme sůl.

  2. Vymažeme remosku máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme péct také v troubě. Těsto vlijeme do remosky a pečeme dozlatova. Po upečení roztrháme.

  3. Český tvarohový trhanec už jen stačí posypat moučkovým cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!