Červená omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 350 ml vývar 100 g smetana 1 ks rajče 1 konzerva rajčatový protlak 2 ks malá cibule 1 lžíce přepuštěné máslo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Červená omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Malé cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Rajče rozčtvrtíme, odstraníme tekutý střed a dužinu nakrájíme na kostičky.
V kastrůlku rozpálíme máslo, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Přidáme vývar a přivedeme jej k varu. Jakmile začne vývar vřít, přidáme rajčata, protlak a opět vše svaříme. Nakonec přidáme smetanu a asi 5 minut vše povaříme. Podle chuti ji osolíme a opepříme.
Červenou omáčku podáváme k pečeným nebo grilovaným masům.