Červená omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 ml vývar
100 g smetana
1 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
2 ks malá cibule
1 lžíce přepuštěné máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Malé cibule oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. Rajče rozčtvrtíme, odstraníme tekutý střed a dužinu nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrůlku rozpálíme máslo, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Přidáme vývar a přivedeme jej k varu. Jakmile začne vývar vřít, přidáme rajčata, protlak a opět vše svaříme. Nakonec přidáme smetanu a asi 5 minut vše povaříme. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

  3. Červenou omáčku podáváme k pečeným nebo grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!