Čertovská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
příloha
80-100 g cukr
6 stroužků česnek
150 ml olej
60 g sůl
100 ml ocet
1 kg rajčata
500 g cibule
3 ks feferonky
1 kg barevná paprika
2 lžíce polotučná hořčice
Postup Čertovská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
Dále přidáme nakrájený česnek, cukr, sůl, ocet, olej. Vše dusíme do měkka.
Směs ochutíme hořčicí a ještě krátce povaříme. Naplníme ještě teplé do skleniček a sterilujeme 30 min. při 85°C.
Čertovská omáčka se skvěle hodí ke grilovaným masům.