Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg rajče
8 lístků bazalka
3 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Velká zralá rajčata zkontrolujeme, aby nebyla poškozená a plesnivá. Odejmeme stonky, důkladně je omyjeme a osušíme. Každé rajče rozpůlíme na půl, odebereme zrníčka a zelený střed. Každou polovinu vymačkáme do mísy a kontrolujeme, aby nezůstala zrníčka.

  2. Vymačkaná rajčata dáme na pomalou teplotu vařit, za častého míchání. Vaříme, dokud nebudou rajčata zcela rozvařená.

  3. Uvařená rajčata propasírujeme a omáčku ještě jednou provaříme. Tentokrát vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme podle chuti a po uvaření přidáme natrhané lístky bazalky.

  4. Čerstvou rajčatovou omáčku s bazalkou přeléváme špagety a různé těstoviny. Do základu vaření rajčat můžeme přidat i nasekaný česnek nebo bílou cibuli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!