Černé řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 5 ks vejce 1 kostka máslo 150 g cukr krupice 0.5 balíčku vanilkový cukr 2 lžíce polohrubá mouka 1 dl silná černá káva 1 hrst loupané mandle 2 lžíce maizena 180 g mleté ořechy 1 kelímek čokoládová poleva 1 lžička mletá káva podle potřeby rum na ozdobu šlehačka čerstvá meduňka
Postup Černé řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z 5 bílků si ušleháme tuhý sníh. Smícháme mleté ořechy s cukrem, moukou
mletou kávou a vanilkovým cukrem, vše lehce spolu se 2 žloutky vmícháme do sněhu.
Zbylé 3 žloutky si odložíme na krém. Plech vyložíme pečícím papírem, dáme těsto a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečený plát necháme vychladnout.
Na krém si do vlažné kávy přimícháme 3 žloutky, 15 dkg cukru a maizenu. Na mírném ohni do zhoustnutí vaříme. Našleháme si máslo a po lžících přimícháme vychladlou směs a rum.
Papír z korpusu stáhneme a moučník rozkrojíme na 3 díly. Pokapeme je rumem, namažeme krémem a naskládáme na sebe. Černé řezy polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. Dáme do chladna zatuhnout.
Černé řezy nakrájíme, na každou porci dáme kopeček šlehačky a třeba lístek meduňky.