Černé řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
5 ks vejce
1 kostka máslo
150 g cukr krupice
0.5 balíčku vanilkový cukr
2 lžíce polohrubá mouka
1 dl silná černá káva
1 hrst loupané mandle
2 lžíce maizena
180 g mleté ořechy
1 kelímek čokoládová poleva
1 lžička mletá káva
podle potřeby
rum
na ozdobu
šlehačka
čerstvá meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Z 5 bílků si ušleháme tuhý sníh. Smícháme mleté ořechy s cukrem, moukou

  2. mletou kávou a vanilkovým cukrem, vše lehce spolu se 2 žloutky vmícháme do sněhu.

  3. Zbylé 3 žloutky si odložíme na krém. Plech vyložíme pečícím papírem, dáme těsto a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečený plát necháme vychladnout.

  4. Na krém si do vlažné kávy přimícháme 3 žloutky, 15 dkg cukru a maizenu. Na mírném ohni do zhoustnutí vaříme. Našleháme si máslo a po lžících přimícháme vychladlou směs a rum.

  5. Papír z korpusu stáhneme a moučník rozkrojíme na 3 díly. Pokapeme je rumem, namažeme krémem a naskládáme na sebe. Černé řezy polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlemi. Dáme do chladna zatuhnout.

  6. Černé řezy nakrájíme, na každou porci dáme kopeček šlehačky a třeba lístek meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!