Celozrnný koláč s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
180 g cukr krupice
3 lžíce slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
100 g kukuřičná mouka
100 g celozrnná pšeničná mouka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání
náplň
200 g jahodová marmeláda
na potření
2 lžíce jahodový likér

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do husté pěny. Promícháme celozrnnou mouku s kukuřičnou moukou a smícháme ji s práškem do pečiva. Do pěny po částech přidáváme moučkovou směs a olej.

  2. Všechno promíchneme a těsto rovnoměrně nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (o průměru 20, max. 24cm) a povrch uhladíme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.

  4. Upečený koláč vyjmeme z "rámu" a necháme vychladnout. Poté ho podélně překrojíme. Spodní díl pokapeme jahodovým likérem a potřeme jahodovou marmeládou.

  5. Při slavnostnějších příležitostech povrch potřeme čokoládovou nebo jahodovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!