Celozrnný koláč s marmeládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 180 g cukr krupice 3 lžíce slunečnicový olej 1 balíček vanilkový cukr 100 g kukuřičná mouka 100 g celozrnná pšeničná mouka podle potřeby hrubá mouka na vysypání olej na vymazání náplň 200 g jahodová marmeláda na potření 2 lžíce jahodový likér
Postup Celozrnný koláč s marmeládou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do husté pěny. Promícháme celozrnnou mouku s kukuřičnou moukou a smícháme ji s práškem do pečiva. Do pěny po částech přidáváme moučkovou směs a olej.
Všechno promíchneme a těsto rovnoměrně nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (o průměru 20, max. 24cm) a povrch uhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
Upečený koláč vyjmeme z "rámu" a necháme vychladnout. Poté ho podélně překrojíme. Spodní díl pokapeme jahodovým likérem a potřeme jahodovou marmeládou.
Při slavnostnějších příležitostech povrch potřeme čokoládovou nebo jahodovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými ořechy.