Celozrnné halušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l voda
na ozdobu
200 g slanina
brynza
těsto
3-4 ks vejce
200-250 g celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme. Postupně do nich vmícháme celozrnnou mouku případně šrot a vypracujeme těsto, které můžeme na hrubém struhadle nastrouhat.

  2. V hrnci přivedeme k varu vodu nebo mléko a halušky do něj vkládáme. Vaříme doměkka. Obvykle asi 10 mintu. Pak je scedíme.

  3. Zatím si nakrájíme slaninu na kostičky a na suché pánvi ji pomalu vyškaříme.

  4. Uvařené celozrnné halušky podáváme horké s brynzou či vyškvařenou slaninou. Případně s obojím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!