Celerové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 šálek vývar
1 ks vejce
5 dkg máslo
1 ks celer
20 dkg rýže
1 špetka mletý bílý pepř
na obalení
5 dkg strouhanka
podle potřeby
10 ml olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Velkou hlavu celeru oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s čerstvým máslem a šálkem vývaru z masa. Dusíme na mírném ohni 15 minut.

  3. Dušený celer smícháme s vařenou rýží, vejcem, špetkou bílého pepře a soli. Z této hmoty tvoříme malé kroketky, které obalíme ve strouhané housce a smažíme v rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova.

  4. Kroketky vlažíme čerstvým máslem, které jim dodá příjemnou chuť a vůni. Celerové krokety podáváme s hlávkovým salátem nebo tatarskou omáčkou. Též jako přílohu k pečením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!