Celerová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
0 l mléko
1 ks cibule
300 g celer
1 lžička hladká mouka
0 l hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
2 ks vejce
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  3. Na másle zpěníme cibuli a na ni podusíme celer. Když celer změkne, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme, přilijeme mléko nebo smetanu.

  4. Celerovou polévku ozdobíme na talíři nakrájenými vejci a petrželkou.

  5. Celerovou polévku s vejcem podáváme podle chuti samotnou, dobrá je i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!