Celerová polévka s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
0.5 ks celer
4 lžíce ovesné vločky
1 kostka bujon
1 lžíce pažika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a celer očistíme. Cibuli nasekáme najemno a celer najemno nakrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme celer, cibuli a ovesné vločky. Společně vše restujeme. Pak základ polévky zalijeme vodou, doplníme masoxem a vaříme, až celer změkne. Nakonec přidáme do polévky rozšlehané vejce, za stálého míchání je necháme srazit a doplníme petrželkou.

  3. Celerovou polévku s ovesnými vločkami podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!