Celerová polévka s droždím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
0.5 ks celer
100 g droždí
0.5 kostky masox
1 lžíce sekaná petrželka
1 špetka kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, celer nastrouháme nahrubo.

  2. Na oleji smažíme cibulku s droždím, až dostane zlatavou barvu. Pak ji zalijeme vodou, doplníme nastrouhaným celerem, špetkou kari koření, masoxem nebo bujonem a solí. Celerovou polévku s droždím vaříme, až celer změkne. Pak přidáme rozšlehané vejce, které se nechá v polévce srazit. Nakonec se přidá nadrobno nasekaná petrželka.

  3. Celerovou polévku s droždím podáváme teplou a nejlépe s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!