Celer ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
3 ks celer
3 lžíce hladká mouka
300 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Střední celery oloupeme a uvaříme je doměkka ve slané vroucí vodě. Vývar nevyléváme. Část budeme potřebovat, zbytek můžeme použít třeba na polévku. Celer nakrájíme na kostky a uložíme v teple.

  2. V kastrolu z másla a mouky vysmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z celeru a povaříme, dokud nemáme hladkou omáčku. Přidáme koření a sůl podle chuti, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou.

  3. Do smetanové omáčky dáme prohřát celer a můžeme servírovat.

  4. Celer ve smetanové omáčce podáváme teplý. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!