Celer ve smetanové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 3 ks celer 3 lžíce hladká mouka 300 ml smetana ke šlehání podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Celer ve smetanové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Střední celery oloupeme a uvaříme je doměkka ve slané vroucí vodě. Vývar nevyléváme. Část budeme potřebovat, zbytek můžeme použít třeba na polévku. Celer nakrájíme na kostky a uložíme v teple.
V kastrolu z másla a mouky vysmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z celeru a povaříme, dokud nemáme hladkou omáčku. Přidáme koření a sůl podle chuti, nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou.
Do smetanové omáčky dáme prohřát celer a můžeme servírovat.
Celer ve smetanové omáčce podáváme teplý. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.