Bylinkový steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olivový olej
300 g hovězí svíčková
1 svazek čerstvé bylinky
podle chuti
čerstvě mletý pepř
čerstvě mletá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky (tymián, estragon, rozmarýn) opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, obalíme v nasekaných bylinkách a necháme 15 minut odležet.

  2. Pak vložíme hovězí svíčkovou na gril a ze všech stran ji zprudka opečeme, aby se zatáhla. Svíčkovou na mírnějším ohni pečeme dalších 10 minut, uvnitř by maso mělo zůstat růžové.

  3. Nakonec maso osolíme a necháme 5 minut v teple odležet.

  4. Takto připravenou svíčkovou krájíme na tenké plátky.

  5. Bylinkový steak podáváme s polentou a tomaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!