Bylinkový salát se sherry octem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 6 lžic olej 4 lžíce voda 200 g bylinky 100 g žampiony 0.5 lžíce rostlinný tuk 4 ks jarní cibulka 100 g rajče cherry 100 g nízkotučný sýr 2 lžíce sherry ocet 2 lžíce bylinkový ocet 3 kuličky růžový pepř
Postup Bylinkový salát se sherry octem recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi rozehřejeme tuk, přidáme žampiony a asi 10 minut je restujeme. Pak je osolíme a opepříme.
Mezitím přebereme bylinky (roketa, medvědí česnek, pampeliška), opereme je, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nakrájíme na plátky.
V míse smícháme bylinky, rajčata, cibulku, sýr a žampiony. Na zálivku smícháme vodu s oběma octy, osolíme, opepříme, podle potřeby přisladíme a nakonec zašleháme olej. Nakonec zálivku vmícháme do salátu.
Bylinkový salát se sherry octem můžeme nechat chvilku vychladit. Klidně jej ale můžeme ihned podávat.