Bylinkový salát se sherry octem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
6 lžic olej
4 lžíce voda
200 g bylinky
100 g žampiony
0.5 lžíce rostlinný tuk
4 ks jarní cibulka
100 g rajče cherry
100 g nízkotučný sýr
2 lžíce sherry ocet
2 lžíce bylinkový ocet
3 kuličky růžový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. V teflonové pánvi rozehřejeme tuk, přidáme žampiony a asi 10 minut je restujeme. Pak je osolíme a opepříme.

  2. Mezitím přebereme bylinky (roketa, medvědí česnek, pampeliška), opereme je, osušíme a natrháme na menší kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Sýr nakrájíme na plátky.

  3. V míse smícháme bylinky, rajčata, cibulku, sýr a žampiony. Na zálivku smícháme vodu s oběma octy, osolíme, opepříme, podle potřeby přisladíme a nakonec zašleháme olej. Nakonec zálivku vmícháme do salátu.

  4. Bylinkový salát se sherry octem můžeme nechat chvilku vychladit. Klidně jej ale můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!