Bylinkový chléb z domácí mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce olej
1 lžička sůl
30 g droždí
450 g vlažná voda
0.5 kg pšenice
0.3 kg žito
6 lžic čerstvé bylinky podle chuti
na ozdobu
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme najemno. Pšenici jemně umeleme, žito polohrubě. Mouky smícháme, přidáme olej a vmícháme nasekané bylinky.

  2. Droždí rozpustíme ve vlažné vodě, chviličku necháme vykynout, přilijeme k moučné směsi a vše důkladně zpracueme v těsto.

  3. Utvoříme bochánek, zakryjeme a na teplém místě necháme hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Poté jej opět propracujeme, vytvarujeme pecen chleba, který dáme na plech a ještě necháme čvrt hodiny kynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Při pečení můžeme potírat vlažnou vodou. Chléb můžeme posypat sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!