Bylinkový chléb z domácí mouky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 lžíce olej 1 lžička sůl 30 g droždí 450 g vlažná voda 0.5 kg pšenice 0.3 kg žito 6 lžic čerstvé bylinky podle chuti na ozdobu sezamové semínko
Postup Bylinkový chléb z domácí mouky recept
Postup přípravy receptu
-
Bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme najemno. Pšenici jemně umeleme, žito polohrubě. Mouky smícháme, přidáme olej a vmícháme nasekané bylinky.
Droždí rozpustíme ve vlažné vodě, chviličku necháme vykynout, přilijeme k moučné směsi a vše důkladně zpracueme v těsto.
Utvoříme bochánek, zakryjeme a na teplém místě necháme hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Poté jej opět propracujeme, vytvarujeme pecen chleba, který dáme na plech a ještě necháme čvrt hodiny kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Při pečení můžeme potírat vlažnou vodou. Chléb můžeme posypat sezamem.