Býčí žlázy ala ledvinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
15 dkg anglická slanina
1 hrst sušené houby
2-3 lžíce vepřové sádlo
4 ks býčí žlázy
podle potřeby
mléko
podle chuti
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušená šalvěj
vývar nebo bujón

Postup přípravy receptu

  1. Býčí žlázy před samotnou úpravou necháme vymočit cca 30 minut v mléce. Poté dobře ve vodě opereme a osušíme.

  2. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, po chvíli vložíme nakrájenou slaninu a zlehka vše orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy. Vzhledem k tomu, že pustí značné množství vody, je zapotřebí vodu vyvařit.

  3. K býčím žlázám přidáme sladkou papriku a vše zaprášíme moukou. Malou chvilku orestujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme pepř a sůl. Pokud použijeme masový bujón, se solí velmi opatrně. Vše podusíme cca 15 - 20 minut. Směs naředíme, aby omáčka byla vláčná, a přidáme nahrubo namleté sušené houby a šalvěj. Vše ještě 10 minut povaříme.

  4. Býčí žlázy ala ledvinky podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!