Býčí varlata na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 lžičky vegeta
3 dl olivový olej
8 ks cuketa (malá)
1 lžička černý mletý pepř
8 ks býčí varlata
4 ks silnější pórek
2 ks malé chilli papřičky
50 g slunečnicová semena (dýňová)
4 dl červené víno suché
těsto
3 ks vejce
1-2 lžičky vegeta
300 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Býčí varlata můžeme koupit již zbavené vazivového obalu. Nakrájíme je na 1 cm plátky, které opepříme a ochutíme vegetou. Dáme do chladu uležet.

  2. Na placky smícháme mouku, vejce, vegetu a sůl. Vypracované těsto zakryjeme vlhkou utěrkou.

  3. Pórek očistíme. Dále používáme jen bílou část. Tu nakrájíme na 0,5 cm kolečka, která rozebereme na kroužky.

  4. Z těsta tvarujeme placky 10cm v průměru a asi necelý centimetr silné. Pečeme na suché plotně do světlehněda.Odložíme do misky na bavlněnou utěrku. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno.

  5. Na oleji orestujeme pórek, přidáme plátky varlat a smícháme, chvíli restujeme. Přidáme chilli papričky a slunečnicová semínka, lehce vše opražíme a podlejeme vínem. Dusíme 20 minut.

  6. Malé cuketky jenom omyjeme a nakrájíme na plátky. Někdo si je při konzumaci solí.

  7. Porce servírujeme s pórkem. Zajímavější je všechno nechat na pávni,ať si každý vezme a řekne, co to je. Drtivá většina říká mladé telecí, neuhádl zatím nikdo.

  8. Varlata můžeme obalovat jako klasické řízky. Pak chutnají ještě víc jako telecí. Pozor, mají výrazné afrodiziakální účiky!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!