Buřty parťáka Egona recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
12 ks špekáčky
1 dl kečup
12 ks feferonky
1 láhev pivo černé
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky podélně rozřízneme do poloviny, do zářezů vložíme po kolečku cibule a feferonku.

  2. Takto naplněné buřty naskládáme co nejtěsněji do kotlíku, zalijeme kečupem a pivem a zahříváme na ohni velmi zvolna 20 - 30 minut, až se vytvoří hustá lesklá omáčka. Podle chuti můžeme nakonec osolit a opepřit.

  3. Buřty parťáka Egona podáváme se strouhaným křenem a chlebem. Zvolna zapíjíme vychlazeným zlatavým mokem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!