Bůčková roláda od tety Evy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg mletý bůček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
nádivka
4 ks vejce
1 ks mrkev
2-3 ks párek
2 ks okurka
20 dkg anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
podle potřeby
0 l mléko

Postup přípravy receptu

  1. 1 kg mletého bůčku smícháme se čtvrt litrem mléka, osolíme a opepříme. Maso rozdělíme na 2 poloviny.

  2. Papriku zbavíme nečistot a nakrájíme na proužky. Okurky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  3. Na trošce oleje si připravíme buďto vaječnou omeletu nebo míchaná vejce.

  4. Alobal potřeme olejem, aby se nám maso na něj nepřilepilo. Na alobal rozprostřeme maso asi 0,5 cm silnou vrstvu, poklademe anglickou slaninou, zelenou a červenou paprikou. Přídáme druhou polovinu masa, kterou také rozprostřeme po celé ploše. Pokryjeme připravenými vajíčky a rozetřeme je. Nahoru doprostřed položíme párek, k němu přidáme očištěnou syrovou mrkev a sterilovaný okurek.

  5. Bůčkovou roládu srolujeme, pořádně utáhneme a ještě dvakrát omotáme alobalem. Dáme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme asi 1 1/2 hod. Stále podléváme vodou.

  6. Před koncem pečení alobal z vrchu rolády opatrně roztrhneme, přitom dáváme pozor na páru, a dopečeme asi 10 minut, aby se nám na povrchu bůčkové rolády utvořila kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!