Buchta s tvarohem a broskví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 konzerva broskve 2 lžíce mléko 1 lžíce kakaový prášek těsto 0.5 hrnku olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka náplň 2 ks vejce 250 ml mléko 3 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 500 g měkký tvaroh 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchta s tvarohem a broskví recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na náplň rozmícháme na hladkou hmotu. Broskve pokrájíme na kousky. V míse smícháme všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka. 2/3 těsta nalijeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení a rozetřeme po celé ploše.
Na těsto rozetřeme tvarohovou hmotu, na ni poklademe kousky ovoce a mírně ho zatlačíme do tvarohu. Do zbylého těsta zamícháme kakao a 2 lžíce mléka a toto těsto natřeme na tvaroh s ovocem.
Buchtu s tvarohem a broskví vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 30 minut. Vychladlou buchtu krájíme na řezy.