Buchta s tvarohem a broskví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva broskve
2 lžíce mléko
1 lžíce kakaový prášek
těsto
0.5 hrnku olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
náplň
2 ks vejce
250 ml mléko
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na náplň rozmícháme na hladkou hmotu. Broskve pokrájíme na kousky. V míse smícháme všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka. 2/3 těsta nalijeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení a rozetřeme po celé ploše.

  2. Na těsto rozetřeme tvarohovou hmotu, na ni poklademe kousky ovoce a mírně ho zatlačíme do tvarohu. Do zbylého těsta zamícháme kakao a 2 lžíce mléka a toto těsto natřeme na tvaroh s ovocem.

  3. Buchtu s tvarohem a broskví vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 30 minut. Vychladlou buchtu krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!