Bublanina s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva kompotovaný ananas
těsto
0.5 sklenice olej
4 ks vejce
1 sklenice mléko
2 sklenice cukr krupice
3 sklenice polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přiléváme olej a přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva, olej střídáme s mlékem. Nakonec do těsta přimícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, posypeme scezeným ananasem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  3. Po upečení necháme bublaninu s ananasem vychladnout, posypeme ji cukrem a krájíme na kostky.

  4. Na tento recept můžeme zvolit i jiné ovoce, ale v případě meruněk a jiného sladkého ovoce, musíme ubrat půl sklenice cukru. Bublanina je dobrá i s jablky a dýní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!