Brokolice s kořeněnou smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
30 g máslo
1 ks cibule
0.3 l smetana
1 kg brokolice
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
0.3 l masový vývar
125 g nastrouhaný ementál

Postup přípravy receptu

  1. Z brokolice odstraníme košťál a rozdělíme ji na růžičky. Ve vroucí vodě uvaříme brokolici do měkka. Uvařenou scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme dozlatova, přimícháme mouku, přilijeme vývar a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme něž omáčka zhoustne.

  3. Omáčku osolíme, opepříme a přimícháme strouhaný sýr, který necháme rozpustit. Přidáme k brokolici. Můžeme krátce zapéct.

  4. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!