Brokolice po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
1 ks rajče
1 ks brokolice
3 lžíce olivový olej
1 lžíce červený vinný ocet
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky, stonky oloupeme a nakrájíme šikmo na plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky.

  2. Košťály brokolice podusíme na mírně rozpáleném oleji, pak přidáme nasekaný česnek a růžičky brokolice. Osolíme a pod pokličkou dusíme, až je brokolice měkká, měla by však zůstat křupavá. Vyjmeme ji a necháme na teplém místě.

  3. Tekutinu v hrnci varem zredukujeme, přidáme ocet, nakrájené rajče a mletou pálivou papriku. Vaříme bez pokličky, až se omáčka odpaří.

  4. Brokolici rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a ihned podáváme. Brokolice po italsku chutná výtečně a je velmi zdravou alternativou, jak tuto zeleninu připravit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!