Brokolice na slanině se sázeným vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
600 g brokolice
1-2 ks chilli paprička
150 g anglická slanina
podle chuti
sůl
červený vinný ocet
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme a rozdělíme na větší kousky včetně košťálu. V osolené vroucí vodě brokolici uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme zrníček a nasekáme. Plátky slaniny nakrájíme na nudličky.

  2. Misky lívanečníku vytřeme olejem a do každé vyklepneme vejce. Až se srazí bílek, jsou hotová. Zatím v jiné hlubší pánvi na oleji orestujeme slaninu, česnek a chilli papričku. Přidáme brokolici, podlijeme vinným octem, přiklopíme a necháme prohřát.

  3. Kousky brokolice servírujeme s růžičkami k okraji talíře, košťály posypeme slaninou a na to položíme osolené a opepřené sázené vejce. Plátky restovaných brambor podáváme v misce posypané krájenou natí mladé cibulky. Můžete přidat i dip podle chuti.

  4. Brokolici na slanině se sázeným vejcem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!