Bramborový třesenec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cibule 200 g hladká mouka 250 g uzené maso 800 g vařené brambory podle chuti sůl mletý bílý pepř podle potřeby sádlo příloha zelenina
Postup Bramborový třesenec recept
Postup přípravy receptu
-
Studené uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s moukou.
Formu vymastíme sádlem a troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso posekáme na malé kousky.
Na sádle zpěníme cibulku a maso na něm krátce orestujeme.
Do připravené formy dáme polovinu bramborové směsi, orestované maso a zakryjeme zbylým bramborovým těstem. Povrch omastíme a dáme zapéci do trouby.
Hotový třesenec vyklopíme na talíř, střed naplníme oblíbenou zeleninou a podáváme.