Bramborový třesenec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
200 g hladká mouka
250 g uzené maso
800 g vařené brambory
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
sádlo
příloha
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Studené uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s moukou.

  2. Formu vymastíme sádlem a troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso posekáme na malé kousky.

  3. Na sádle zpěníme cibulku a maso na něm krátce orestujeme.

  4. Do připravené formy dáme polovinu bramborové směsi, orestované maso a zakryjeme zbylým bramborovým těstem. Povrch omastíme a dáme zapéci do trouby.

  5. Hotový třesenec vyklopíme na talíř, střed naplníme oblíbenou zeleninou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!