Bramborový salát s ředkvičkami a rukolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 porce brambory
1 svazeček ředkvičky
1 balíček rukola
1-2 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek zakysaná smetana
1-2 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
sůl
mletý pepř
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme vařit do osolené vody.

  2. Na talíř naklademe rukolu. Množství od oka, prostě tak, aby to byl salát, nechceme tím pouze obarvit talíř. Na rukolu poklademe vystydlé uvařené brambory a ředkvičky nakrájené na kolečka. Můžeme přidat ještě jarní cibulku.

  3. V mističce smícháme zakysanou smetanou se lžící plnotučné hořčice a lžící kremžské hořčice. Dále přidáváme podle chuti. Směs osolíme a opepříme.

  4. Hotovou omáčku naklademe na bramborový salát s ředkvičkami a rukolou, takto můžeme salát podávat. Strávník si zamíchá sám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!