Bramborový salát s kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
2 kg brambory
4 l voda
1 kg kuřecí prsa
2 ks větší cibule
500 g kyselé okurky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory ve slupce uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Do vody vložíme také kuřecí maso, které uvaříme doměkka, předem ho nakrájíme na silnější proužky.

  2. Uvařené brambory oloupeme a překrájíme kolečkem na kostičky jako na klasický bramborový salát, stejně tak vejce. Najemno nakrájíme kyselé okurky a oloupanou cibuli, vše promícháme. Do bramborového salátu přidáme asi 2 naběračky vývaru z kuřecího masa, okořeníme solí a pepřem. Podle chuti můžeme do salátu přidat kečup nebo tatarskou omáčku.

  3. Bramborový salát s kuřecím necháme vychladnout v ledničce a podáváme. Lepší je studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!