Bramborový salát s jarní cibulkou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
2 lžičky hořčice
200 g zakysaná smetana
1-2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na tenká půl kolečka. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.

  2. Vejce nasekáme nadrobno a přidáme k bramborám. K směsi přidáme nasekanou jarní cibulku a pažitku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec bramborový salát s jarní cibulkou a vejci lehce spojíme zakysanou smetanou a hořčicí. Salát necháme několik hodin vychladit v lednici.

  3. Bramborový salát s jarní cibulkou a vejci je ideální jako příloha například k smaženým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!