Bramborový salát s hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
100 ml vývar
4 ks vejce
- - šunka
800 g brambory
1 ks cibule
- - pepř mletý
0.5 ks salát hlávkový
2 lžíce jogurt bílý
3 ks okurky sladkokyselé
120 g hořčice dijonská
4 lžíce nálev okurkový

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uvaříme si vejce natvrdo, sloupneme skořápku a také je nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce je povaříme ve vývaru. Směs nalijeme na připravené brambory, přidáme okurky a šunku nakrájené na proužky a promícháme. Hlávkový salát opláchneme a necháme okapat, pokrájíme ho na proužky. Do jogurtu vmícháme dijonskou hořčice a okurkový lák. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Na talíře potom dáme vrstvu brambor, na ně poklademe vejce a posypeme pokrájeným salátem. Navrch nalijeme zálivku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!