Bramborový paprikáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
100 ml smetana
1 list bobkový list
2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
300 g sterilované lečo
2 ks cibule (větší)
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Dále oloupeme cibuli a mezitím na pánvi rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmahneme. K cibuli přidáme papriku podle chuti.

  2. Do pánve přidáme kolečka brambor a bobkový list, přisolíme a mírně podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme sterilované lečo. Smetanu smícháme s moukou a směs v pánvi touto směsí zahustíme.

  3. Nakonec paprikáš zasypeme nudličkami pórku a můžeme podávat. Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu je čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!