Bramborový koláč s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 4 ks vejce 1 kg brambory 100 ml mléko 2 snítky rozmarýn 1 ks rajče 3 lžíce strouhaný parmazán mletý černý pepř 1 ks mozzarella (pytlík s velkou kuličkou v nálevu) 150 g šunka (vcelku)
Postup Bramborový koláč s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a provaříme ve slupce. Vaříme je zhruba 20 - 25 minut.
Mezitím slijeme mozzarellu, necháme ji okapat a nakrájíme ji na plátky.
Česnek oloupeme a prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn omyjeme a natrháme. Šunku nakrájíme na kostičky.
Vejce rozklepeneme a rozkvedláme. Přidáme do nich mléko, česnek, polovinu šunky a rozmarýn. Směs ochutíme solí a pepřem.
Provaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na je na plátky. Gratinku vymažeme tukem a střídavě do ní skládáme plátky brambor s rajčaty a mozzarellou. Nakonec vše zalijeme mlékem, posypeme šunkou a nastrouhaným parmazánem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut při teplotě kolem 190 - 200 °C.
Podáváme teplé.