Bramborový koláč s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
100 ml mléko
2 snítky rozmarýn
1 ks rajče
3 lžíce strouhaný parmazán
mletý černý pepř
1 ks mozzarella (pytlík s velkou kuličkou v nálevu)
150 g šunka (vcelku)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a provaříme ve slupce. Vaříme je zhruba 20 - 25 minut.

  2. Mezitím slijeme mozzarellu, necháme ji okapat a nakrájíme ji na plátky.

  3. Česnek oloupeme a prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn omyjeme a natrháme. Šunku nakrájíme na kostičky.

  4. Vejce rozklepeneme a rozkvedláme. Přidáme do nich mléko, česnek, polovinu šunky a rozmarýn. Směs ochutíme solí a pepřem.

  5. Provaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na je na plátky. Gratinku vymažeme tukem a střídavě do ní skládáme plátky brambor s rajčaty a mozzarellou. Nakonec vše zalijeme mlékem, posypeme šunkou a nastrouhaným parmazánem.

  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut při teplotě kolem 190 - 200 °C.

  7. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!