Bramborový guláš se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
majoránka
400 g salám
pepř
2 ks střední cibule
mletá sladká paprika
1 ks zeleninový bujon
oblíbená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrajíme na kostky. Salám nakrájíme na kostičky, zeleninu a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vše následně přidáme do hrnce.

  2. Přidáme kostku zeleninového bujonu, trochu soli a pepře. Vaříme do měkka. Podle chuti osolíme a přidáme sladkou papriku. Kdo má rád pikantnější, může přidat i pálivou nebo chilli papričku.

  3. Zahustíme moukou nebo zásmažkou. Přidáme majoránku a dochutíme.

  4. Servírujeme na talířích posypaný syrovou cibulí a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!