Bramborový guláš na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
2 ks cibule
50 g anglická slanina
250 g vepřová plec
350 ml světlé pivo
200 g sterilovaná kukuřice
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
majoránka
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání ho opečeme. Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  2. Pak do základu na guláš vmícháme oloupané brambory nakrájené na kostky a na plátky nakrájená rajčata. Guláš osolíme, okořeníme a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a ještě krátce prohřejeme.

  3. Bramborový guláš na pivě podáváme sypaný petrželkou nebo pažitkou. Maso můžeme bez problémů zaměnit. Bramborový guláš na pivě podáváme s chlebem nebo opečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!