Bramborový guláš na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 2 ks cibule 50 g anglická slanina 250 g vepřová plec 350 ml světlé pivo 200 g sterilovaná kukuřice podle chuti česnek sůl petrželka majoránka mletý pepř mletá sladká paprika podle potřeby olej
Postup Bramborový guláš na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání ho opečeme. Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
Pak do základu na guláš vmícháme oloupané brambory nakrájené na kostky a na plátky nakrájená rajčata. Guláš osolíme, okořeníme a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a ještě krátce prohřejeme.
Bramborový guláš na pivě podáváme sypaný petrželkou nebo pažitkou. Maso můžeme bez problémů zaměnit. Bramborový guláš na pivě podáváme s chlebem nebo opečenou bagetkou.