Bramborový guláš 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
800 g brambory
1 špetka majoránka
200 g cibule
1 špetka kmín
2 lžíce sádlo
300 g salám
1 lžíce rajský protlak
2 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Sádlo rozpustíme při střední teplotě. Slaninu a cibuli osmahneme, smícháme s rajským protlakem, paprikou a prolisovaným česnekem.

  3. Vmícháme brambory, přilijeme horkou vodu tak, aby jen pokrývala brambory. Okořeníme a přikryté necháme vařit asi 15 minut.

  4. Salám nakrájíme a přidáme do hrnce. Necháme prohřát. Nakonec bramborový guláš dochutíme octem a špetkou cukru.

  5. Bramborový guláš se slaninou podáváme teplý a nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!