Bramborové věnečky s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
50 g máslo
50 ml mléko
0.5 kg brambory vařené
2 lžíce olivový olej
1 hrst sekaná petrželka
1 ks malá cibule
hladká mouka
0.5 červená paprika
0.5 zelená paprika
80 g strouhaný sýr
pepř a sůl
300 g směs hub

Postup přípravy receptu

  1. Houby a papriky nakrájíme na malé kousky.Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánvi orestujeme v rozpáleném oleji cibuli a česnek, přidáme houby s paprikami, osolíme, dochutíme pepřem a krátce podusíme.

  3. Uvařené brambory scedíme, zaprášíme moukou a spolu s vejcem, máslem a mlékem rozmixujeme na hustou kaši. Vmícháme sýr a petrželku. Naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme věnečky.

  4. Do středu každého věnečku dáme kopeček houbové směsi.

  5. Věnečky pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!