Bramborové šlejšky - šuperlíky či rejpulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
800 g brambory
40 g sádlo
1 ks žemle
200 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce den předem a oloupeme. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme prosetou mouku, vejce a sůl, rychle zpracujeme v těsto (stáním řídne (!) - protože brambory pustí vodu) a uděláme malé tenké válečky. Válečky vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme ocedíme.Po odkapání vody je rozložíme společně se žemlí pokrájenou na kostičky, na dobře promaštěný pekáč a krátce zapečeme v troubě. Podáváme buď se zelím nebo posypané strouhaným perníkem, omaštěné máslem a pokapané medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!