Bramborové šišky s mákem a švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
1 kg brambory
300 g švestky
100 g cukr moučka
50 g mák
500 g hrubá mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si předem uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si omyjeme švestky, vypeckujeme, nakrájíme, podlijeme vodou a dusíme jako na povidla. Podle chuti osladíme.

  3. Mák umeleme.

  4. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Zpracujeme na tuhé bramborové těsto (jako na knedlíky). Z těsta vyválíme 4 větší šišky, ty nakrájíme na malé kousky a z nich pak tvoříme malé válečky - šišky. To je oblíbená činnost mých dvou malých dětí.

  5. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, než vyplavou, to je asi 1 minutu. Uvařené šišky rozdělíme na talíře, přelijeme švestkovou omáčkou, posypeme mákem (případně cukrem) a přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!