Bramborové šátečky plněné zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 dkg sádlo
30 dkg kysané zelí
15 dkg vepřové škvarky
těsto
sůl
1 ks vejce
kmín
10 dkg krupička
15 dkg hrubá mouka
50 dkg vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Škvarky nasekáme a zelí podle potřeby překrájíme.

  2. Na sádle zpěníme cibuli. Vsypeme škvarky a osmahneme je. Vložíme připravené zelí, přidáme trochu kmínu a sůl a dusíme do poloměkka.

  3. Zatím oloupeme vychladlé uvařené brambory. Nastrouháme je a spolu s ostatními surovinami na těsto zpracujeme. Pracujeme rychle. Těsto rozválíme na placku asi 3 mm silnou. Nakrájíme na čtverce o straně 6 - 8 cm a na ně naklademe náplň. Čtverce přeložíme a na krajích dobře stiskneme. Opatrně je vpouštíme do vařící osolené vody a vaříme, až vyplavou na povrch, což bývá za 6 - 10 minut. Scezené bramborové šátečky podle chuti omastíme máslem, sádlem, nebo rozškvařenou slaninou.

  4. Bramborové šátečky plněné zelím ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!