Bramborové rosti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
olej
sůl
100 g máslo
50 g petrželka
800 g brambory
1 ks cibule
3 ks rajče
parmazán
200 g žampiony
300 g mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme a oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a poté na jemné nudličky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  2. Na větší pánvi nudličky prudce opečeme z obou stran, aby vznikla placka. Takto vzniklé rosti osolíme a okořeníme drceným pepřem.

  3. Žampiony oloupeme a nakrájíme nahrubo. Petrželku opereme a nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme žampiony a zprudka je podusíme. Pak přidáme petrželku a necháme prohřát.

  4. Česnek a cibuli opečeme na oleji dozlatova, přidáme mleté maso a znovu opečeme. Přidáme loupaná rajčata, ochutíme solí a drceným pepřem a dusíme, až je maso hotové. Poté přidáme žampiony, krátce prohřejeme.

  5. Směs podáváme na rosti, vše posypané strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!