Bramborové roládky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na smažení
těsto
sůl
3 ks vejce
1 kg brambory
250 g hrubá mouka
30 g dětská krupička
náplň
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
300 g vařené uzené maso
100 g čerstvé houby
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přeneseme na vál, přidáme krupici, mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto.

  2. Uzené maso opláchneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso a houby nakrájíme také na malé kousky a společně s cibulí orestujeme na sádle.

  3. Z těsta vyválíme placku silnou asi 1 cm a nakrájíme na čtverce se stranou asi 10 cm. Směs hub, masa a cibule poklademe na každý ze čtverečků a ty pak stočíme do ruliček.

  4. Ruličky opatrně obalíme v hladké mouce a osmažíme ze všech stran na másle.

  5. Hotové roládky podáváme s kyselou okurkou nebo lépe se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!