Bramborové řízečky se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžičky sůl
0.4 lžičky mletý pepř
2 lžíce hrubá mouka
1 lžíce provensálské koření
100 g tvrdý sýr
300 g vařené brambory ve slupce
2 lžíce petrželka kudrnka
podle potřeby
3 ks vejce
100 g tuk na smažení
na obalení
100 g strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, smícháme s kořením, strouhaným sýrem, 1 vejcem, hrubou moukou, solí a sekanou kadeřavou petrželkou. Uhněteme v těsto.

  2. Těsto vyválíme v 2 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka asi 7 cm široká. Tato kolečka obalíme jako řízek ve vajíčku a strouhance. Nakonec bramborové řízečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku.

  3. Bramborové řízečky se sýrem podáváme horké, samotné, přelité například tatarskou omáčkou a ozdobené kouskem rajčete. Nebo jako přílohu ke špenátu, leču, či k minutkovým masovým směsím. Místo provensálského koření lze použít grilovací koření nebo jen 2 lžíčky prolisovaného česneku či 3 lžíce kečupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!