Bramborové řízečky se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžičky sůl 0.4 lžičky mletý pepř 2 lžíce hrubá mouka 1 lžíce provensálské koření 100 g tvrdý sýr 300 g vařené brambory ve slupce 2 lžíce petrželka kudrnka podle potřeby 3 ks vejce 100 g tuk na smažení na obalení 100 g strouhanka
Postup Bramborové řízečky se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme, smícháme s kořením, strouhaným sýrem, 1 vejcem, hrubou moukou, solí a sekanou kadeřavou petrželkou. Uhněteme v těsto.
Těsto vyválíme v 2 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka asi 7 cm široká. Tato kolečka obalíme jako řízek ve vajíčku a strouhance. Nakonec bramborové řízečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku.
Bramborové řízečky se sýrem podáváme horké, samotné, přelité například tatarskou omáčkou a ozdobené kouskem rajčete. Nebo jako přílohu ke špenátu, leču, či k minutkovým masovým směsím. Místo provensálského koření lze použít grilovací koření nebo jen 2 lžíčky prolisovaného česneku či 3 lžíce kečupu.