Bramborové ravioly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 stroužky česnek
0.5 lžičky sůl
700 g rajče
2 lžíce olivový olej
1 špetka mletý bílý pepř
těsto
1 lžička sůl
1 kg brambory
3 ks žloutek
0.3 lžičky mletý bílý pepř
200 g hrubá mouka
0.3 lžičky strouhaný muškátový oříšek
náplň
70 g máslo
1 kostka tvaroh
3 ks červená cibule
1 svazek kadeřavá petrželka
na potření
2 ks bílek
na ozdobu
200 g eidam (mozarella)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Necháme je vychladnout.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přimícháme nasekanou petželkovou nať i měkký tvaroh a vymícháme hladkou náplň.

  3. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme olej a rajčata dusíme, dokud nevytvoří kaši. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, ochutíme rozetřeným česnekem a prohřejeme.

  4. Prolisované brambory smícháme se žloutky, solí, pepřem, muškátovým oříškem a hrubou moukou na hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka asi 7 - 8 cm v průměru.

  5. Polovinu koleček potřeme rozšlehanými bílky a do středu dáme náplň. Přiklopíme druhou polovinou koleček a kraje pomocí vidličky ozdobně přitlačíme k sobě.

  6. Ravioly vkládáme postupně do dostatečného množství vroucí osolené vody a vaříme 5 - 7 minut. Necháme okapat a podáváme přelité rajčatovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!