Bramborové plátky zapečené s masem a zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
750 g brambory
4 lžíce mléko
2 ks cibule
tuk na vymazání
sůl a pepř
500 g mleté maso
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si podusíme zelí mírně podlité vodou s jednou nadrobno nakrájenou cibulí asi 20 minut.

  2. Mezitím dáme vařit celé brambory ve slupce, ale vaříme je jen do částečného změknutí. Brambory se dodělají při zapékání v troubě. Mleté maso promícháme s druhou nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, špetkou pepře a soli podle chuti.

  3. Zapékací mísu vymažeme tukem. Na dno rozprostřeme vrstvu mletého masa, na něj dáme brambory, které jsme si po vychladnutí oloupali a nakrájeli na plátky, zelí a nakonec opět bramborové plátky. Bramborové plátky s masem a zelím necháme asi 10 minut zapéct, potom zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a vložíme zpět do trouby ke konečnému zapečení. Bramborové plátky zapékáme asi 35 minut.

  4. Bramborové plátky zapečené s masem a zelím ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!