Bramborové placky ze Slezska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
0.5 kg brambory
4 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme syrové brambory jako na bramborák, přidáme vejce, sůl a mouku.

  2. Těsto zamícháme a pečeme na rozehřáté plotně nasucho bez tuku, dáváme asi 2 polévkové lžíce těsta, rozetřeme na tenkou vrstvu asi 0,5 cm. Když se připeče z jedné strany, otočíme pomocí malířské špachtle a pečeme z druhé strany. Takto placky otočíme asi ještě dvakrát. Placky můžeme péct i na plynovém sporáku, ale použijeme železnou plotýnku ze starých kachlových kamen.

  3. Po dopečení můžeme bramborové placky ze Slezska podávat s vaječinou, s pečeným bůčkem jako škvarky, s máslem nebo se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!