Bramborové nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
80 g máslo
60 g mletý mák
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce ocet
100 g krupice
200 g hrubá mouka
750 g bramobory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, prolisujeme a necháme prochladnout. Přidáme vejce, špetku soli, ocet, krupici a hrubou mouku. Zpracujeme v těsto a na pomoučněném vále vyválíme asi 1/2 cm silný plát. Rozkrájíme na pruhy asi 4 - 5 cm široké a z nich nakrájíme asi 1/2 cm široké nudle.

  2. Nudle zaváříme do vroucí osolené vody, zamícháme, aby se nelepily ke dnu nádoby. Uvařené nudle cedníkem vybereme a necháme okapat.

  3. Ještě teplé bramborové nudle v míse promastíme kouskem másla. Na talířích je sypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a mastíme rozpuštěným máslem, případně sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!