Bramborové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
cukr
sůl
1 ks vejce
125 ml mléko
30 g droždí
200 g hladká mouka
1 lžíce sekaná pažitka
500 g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme cukr a trošku mouky. Kvásek necháme chvíli vzejít.

  2. Do mísy prosijeme mouku, přilijeme zbylé mléko, vzešlý kvásek a zaděláme těsto.

  3. Mezitím si oloupeme předem uvařené brambory. Jemně je nastrouháme a společně s vejcem vmícháme do těsta. Osolíme, přidáme bylinky, důkladně propracujeme a necháme asi hodinu pod utěrkou kynout.

  4. Lžící namočenou ve studené vodě odkrajujeme malé noky, které na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

  5. Bramborové noky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!