Bramborové nočky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 1-2 stroužky česnek 1 ks vejce 1 kg brambory 40 dkg hrubá mouka 1 lžíce petrželová nať 25 dkg uzené maso 1 svazek jarní cibulka podle potřeby olej podle chuti sůl majoránka kari koření mletý černý pepř příloha 1 balíček kysané zelí
Postup Bramborové nočky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nadrobno ho nakrájíme nebo nahrubo pomeleme. Oloupané syrové brambory umyjeme, jemně postrouháme a zbavíme přebytečné vody. Dvě cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme nadrobno.
Nastrouhané brambory vložíme do mísy, přidáme prosetou mouku, nadrobno pokrájené nebo hrubě pomleté uvařené a vychladlé uzené maso, vejce, sůl, špetku kari nebo pepře, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájené a na oleji osmažené cibule. Směs dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Zbytek cibule nakrájíme na kroužky a osmahneme na kostičkách slaniny. Kysané zelí zvlášť podusíme.
Potom pomocí lžíce dáváme do vroucí osolené vody větší bramborové noky a při mírné teplotě vaříme asi 5 - 8 minut. Uvařené nočky scedíme.
Bramborové nočky s uzeným masem podle strejdy Pepana posypeme na slanině opraženou cibulí pokrájenou na kroužky a podáváme s podušeným kyselým zelím.