Bramborové nočky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
1-2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 kg brambory
40 dkg hrubá mouka
1 lžíce petrželová nať
25 dkg uzené maso
1 svazek jarní cibulka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
kari koření
mletý černý pepř
příloha
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nadrobno ho nakrájíme nebo nahrubo pomeleme. Oloupané syrové brambory umyjeme, jemně postrouháme a zbavíme přebytečné vody. Dvě cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Nastrouhané brambory vložíme do mísy, přidáme prosetou mouku, nadrobno pokrájené nebo hrubě pomleté uvařené a vychladlé uzené maso, vejce, sůl, špetku kari nebo pepře, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájené a na oleji osmažené cibule. Směs dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Zbytek cibule nakrájíme na kroužky a osmahneme na kostičkách slaniny. Kysané zelí zvlášť podusíme.

  3. Potom pomocí lžíce dáváme do vroucí osolené vody větší bramborové noky a při mírné teplotě vaříme asi 5 - 8 minut. Uvařené nočky scedíme.

  4. Bramborové nočky s uzeným masem podle strejdy Pepana posypeme na slanině opraženou cibulí pokrájenou na kroužky a podáváme s podušeným kyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!