Bramborové masové omelety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
sůl
1 ks cibule
5 dkg uzenina
2 dkg droždí
mletý pepř
12 dkg hrubá mouka
4 dl vlažné mléko
25 dkg vepřová plec
60 dkg vařené brambory ve slupce
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme špetku soli, mouku, rozdrobené droždí, vlažné mléko, vejce a vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme nakynout.

  2. Zatím na pokrájené slanině zpěníme cibuli. Přidáme krájené maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a doměkka dusíme. Tekutinu vydusíme. Potom vše umeleme i se salámem a přimícháme do vykynutého bramborového těsta. Z těsta děláme a opékáme na vymaštěném lívanečníku malé omelety.

  3. Bramborové masové omelety podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!