Bramborové masové omelety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina sůl 1 ks cibule 5 dkg uzenina 2 dkg droždí mletý pepř 12 dkg hrubá mouka 4 dl vlažné mléko 25 dkg vepřová plec 60 dkg vařené brambory ve slupce olej na opečení
Postup Bramborové masové omelety recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Přidáme špetku soli, mouku, rozdrobené droždí, vlažné mléko, vejce a vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme nakynout.
Zatím na pokrájené slanině zpěníme cibuli. Přidáme krájené maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a doměkka dusíme. Tekutinu vydusíme. Potom vše umeleme i se salámem a přimícháme do vykynutého bramborového těsta. Z těsta děláme a opékáme na vymaštěném lívanečníku malé omelety.
Bramborové masové omelety podáváme se zeleninovým salátem.