Bramborové lodičky s čedarem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
8 ks brambory
120 g čedar
70 g uzená slanina
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně vyčistíme, omyjeme a osušíme. Slupku necháme. Párátkem nebo vidličkou brambory propícháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Jakmile je trouba dobře rozehřátá, vložíme na pečícím papírem vyložený plech brambory a pečeme aspoň 60 minut. Jakmile jsou brambory upečené a křehké, rozpůlíme je na půlky. Dáváme pozor, aby bramborám zůstala slupka!

  2. Pomocí lžíce vybereme brambory tak, aby uvnitř z brambor zůstalo půl centimetru. Lodičky brambor potřeme rozpuštěným máslem a zapečeme ještě jednou v troubě, dokud nezezlátnou.

  3. Slaninu nakrájíme na slabé proužky a na teflonové pánvi opečeme do křupava. Sýr nakrájíme na malinké kostičky.

  4. Zlatavé brambory zevnitř osolíme, opepříme a vyplníme sýrem a slaninou. Bramborové lodičky vložíme opět do trouby a pečeme, dokud se sýr neroztaví.

  5. Bramborové lodičky s čedarem a slaninou podáváme ihned posypané pažitkou nebo čerstvou petrželkou jako předkrm či chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!