Bramborové krokety s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 kg brambory
2 ks žloutek
0.5 ks cibule
6 lžic ementál
150 g mozzarella
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
muškátový oříšek
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory dáme vařit do slané vody. Vaříme doměkka, hotové scedíme a ještě teplé oloupeme. Rozmačkáme je do mísy.

  2. Do hrnce dáme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme brambory, které jsme dochutili muškátovým oříškem. Mícháme, až nám vznikne kaše. Potom odsuneme z plotny, přidáme 2 žloutky, nastrouhaný ementál, sůl a pepř. Dobře promícháme.

  3. Z husté bramborové kaše si pomocí rukou připravujeme kroketky. Do každé kuličky či šišky vložíme kostičku mozzarelly. Obalíme v mouce, vejcích a strouhance (prostě klasický trojobal).

  4. Bramborové krokety s mozzarellou dáme smažit do rozpáleného oleje. Zlatavé krokety necháme okapat na ubrousku a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

  5. 1 porce obsahuje 952 kalorií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!